Oprava
Meno predmetu: Elridina Magická Kniha
Vlastnosti: Zvýši štastie v obrane ako aj v útoku o 25%
Príbeh:Jedného dna sa na Hrade Fjord konali trhy.Boli tam rôzne veci od pletených košíkov až po zverinu a tak podobne.V kúte pri vchodovej bráne sedel aj jeden starec , ktorí v náručí pevne držal zaujímavu knihu zopár ludí sa pri nom zastavilo a pítalo sa či im tu knihu nepredá, ale starec im neodpovedal tak si ho už nevšímali.Neskôr sa pri nom zastavili skorumpované mestské stráže ktoré sa ho pítali či má povolenie na tomto mieste predávat tovar. Kedže si ich starec vobec nevšímal jeden strážny do neho strčil že ak nezaplatí strčia ho do žalára a nechaju až kým nezčervená.Starec im stále nič neodpovedal,a preto sa stráže naštvali a začali ho mlátit.Všimol si to aj pútnik ktorí sa o starca po príchode do mesta už dlhšie zaujímal.Podyšiel ku strážnym a povedal že im zaplatí ak starca nechaju na pokoji.Pítali sa ho prečo by ho mal zaujímat jeden starý a nemí dedk

dpovedal že im do toho nič neni a že ak nechcú nechá to tak.Nie nie len som sa ehhm spítal,kedže ste taký ľudomil istotne vám nebude prekážat zaplatit 50 zlatých šelingov...Odpovedal strážny.Pútnikovi sa to zdalo vela a tak povedal že má iba 30.Strážny sa s ním nechceli dlhšie natahovat a tak ponuku prijali a nechali starca na pokoji.Ešte predtým než odyšli vodca stráži povedal pútnikovi že si na neho budú dávat pozor.Potom pútnik podyšiel ku starcovi a pomohol mu sadnut si a povedal mu že ak chce vezme ho do krčmi naproti.Starec ktorí bol prekvapený že mu dakto chce pomôcť prikívol.Tajomnu knihu mal starec furt v náručí.Pútnik v hospode objednal pivo,jedlo a ubytovanie.Potom si prisadol k starcovi ktorý sa posadil úplne do rohu hospody.Heerrr... odkašlal si starec a hned sa pútnika spítal.Prečo si mi pomohol nikdi som ta nevydel...Spítal sa starec.Pútnik sa pousmial a hned mu aj odpovedal.nemohol som sa dívat ako vám stráže ubližu.!Mlč!.Náhle ho zastavil starec.Predomnou sa nemusíš hrat na svätého ehrrm viem že ta zaujíma len tá kniha ktorú držím v rukách ale kedže si mi pomohol spítat sa ta na jednu otázku...Pútnik zostal prekvapený ale spítal sa starca na akú?Hovorí ti niečo Klan Volkihar???Spítal sa starec.Čože?? v živote som o žiadnom klane Volkir či Vlkihraer nepočul.Starec sa zamračil a odpovedal mu:Tak za chvílu počut budeš

.Odpovedal starec.Pútnik nechápal o čom to starec vraví tak mlčal.Po chvíli im hostinského dcéra doniesla jedlo a pitie.Ked odyšla starec sa hned pustil do jedla.Po chvíli ho celé zjedol.No pútnik sa toho svojho ani nechitil.Čo je to ten klan Voalkerihaer...Spítal sa starca pútnik.Volkihar!!!!!!Skríkol starec.Pchee dufam že to nikto nepočul...Pomrmlal si starec a poobzeral sa okolo seba.Poviem ti jeden príbeh ehrrmm mladý ale slubuj že o tom nikdy nebudeš hovorit...Povedal starec.Slubujem...Odpovedal pútnik.Tak počkaj kým dojem toto božské jedlo...Potom čo sa starec do síta najedol začal pútnikovi rozprávat príbeh:Ehrrm vieš aj ja som bol mladý ako ty a chtivý po dobrodružstve.Narodil som sa v bohatej šlachtickej rodine.Čože a teraz ste žobrák tomu neverím...Odpovedal pútnik.Čuš ty o ničom nevieš ty štena!!!.Tlmeným hlasom odvravel starec.Ešte raz mi skoč do reči a budeš vediet hov.o...Dokončil starec.Dobre dobre klud...Snažil sa pútnik upokojit starca.Tak ehrmm kde sme to skončili !A už viem!:Kedže som sa narodil v ako bohatý zasra. všetko som hned mal či už vzdelanie alebo rôzne užitočné veci ktoré mnoho ludí nemalo,Ehrrm ale odmalička ma zaujali boje a podobné veci a tak som sa po dlhšom čase stal královým paladinom,Ehrm to královstvo sa volalo Falkerhat,hovorí ti to niečo mladý???Počul som o nom že vraj na neho zautočil Knieža Horváth a celé ho zničil...Odpovedal pútnik.Tak to sa počul blbost vyzoprvámat ti ako to bolo doopravdy...A starec začal znova rozprávat

o asi takých 5 rokoch mojej služby sa začali v meste diat čudné veci,zničoho nič umierali stáda kráv a neskoršie začali miznut ludia vetšinou deti,kedže bol náš král len jedno tučné prasa. Vobec ho to nezaujímalo aj ked som mu o tom furt hovoril,po nejakom čase sa mi podarilo ho prehovorit aby mi dovoli zverbovat zopár vojakov a príst tomu problému na dereš,ehrmm začali sme pátrat na miestach kde to začalo,poveril som zopár strážnych aby na tíchto miestach hliadkovali ale samozrejme vetšina z nich boli lenosi čo sa ledva hýbali a dalo sa ich lahko uplatit,preto som upozorňoval aj obyvatelov aby si dávali velký pozor,jednéj noci som bol v krčme erhmmm,a vracal som sa domov, bola tma ako v krtej diere ked som zrazu započul plakot dietata asi o tri domy dalej,bežal som za zvukom a vbehol som do jednej uličky a uvydel som dom s vyrazenými dverami, nechápal som ako je možné že nikto nič nepočul a tak som vytiahol meč, a pomaly som sa blížil k domu, ked som do neho vošiel uvydel som jednu ženu a muža v kaluži krvi,potom som zase začul plakot dietat ktorí sa ozýval na horných poschodiach,rýchlo som prezrel všetky izba až zostaal posledná ktorá bola zmaknutá,vykopol som ju a uvidel bosorku,bola hnusná ako čert,a mala v naručí plačúce dieta a chistala sa odletiet na metle rozbehol som sa po nej a ohnal som sa mečom, uhla sa a zapichla mi kudlu do zadku,povedala akési čari a snačila sa odletie na metle aj s dietatom,tak som sa chitil tej metli a vyletel som aj s nou do vzduchu bosorka si to všimla a snažila sa ma striast,už sa jej to skoro podarilo ale stráže na hradbách si toho všimli a bosorku jedným šípom zostrelili,rýchlo som v páde chitil dieta, a spadol som na strechu jednej budovy,a potom na cestu,dieta bolo v poriadku ale ja som mal zlomenu ruku,potom na zem dopadla bosorka,naštastie už mrtva,potom prišli stráže a pomohli mi stat,onedlho sa tu zyšli takmer všetci obyvatelia mesta,ihned všetci mali kopu návrhou kto by moholi byt dalšie bosorky,ale všetci sa báli k mrtvole bližšie pristupit,kedže som mal zlomenu ruku podal som dieta jednému strážnemu a išiel sa na bosorku pozriet zbliša,strašne páchla ale inak nemala pri sebe žiadne veci,ale potom som si všimol vedla jej šiat spadnutý lístoček,stálo v nom o akomsik stretnutí stríg a že chcu vyvolat nejakého starého mocného upíra,kedže som vydel strigu na vlastné oči nebral som to na lahku váhu,a okamžite som poprosil krála najprv mi neveril a chcel na hranici pálit nevynné ženy o ktorích si všetci mysleli že su bosorky,tak som zobral zopár svojich najlepších mužov, a šli sme na to stretnutie bosoriek,ked sme tam prišli nič sa nedialo tak sme si vyliezli na stromi a čakali čo sa bude diat,po nejakom čase sa tam začali zlietavat bosorky,a začali s rituálom,váhal som či zakročit ale vedel som že ak nič neurobým bude to ešte horšie, a tak som prikázal mužom vitiahnut kuše,a namierit ich na bosorky ,ale v tom sa ozval krik jedného z mojich mužov,bosorky nás objavili a tak sme začali hned strielat,zabili sme ich dokopi možno 7,potom sme museli bojovat s mečami,všetky šli na nás ale jedna čosi čítala z knihi a vobec si nás nevšímala,bosorky boli prekvapivo zručné a zabili mnoho mojich mužov, ehrmm zostali sme len dvaja ale bosoriek už taktiež moc nezostávalo,tak som mu prikázal aby ich zdržal a ja zabijem tu čo číta z tej knihy ihned som sa po nej rozbehol,a prepichol ju, medzitým bosorky zabili mojho posledného muža a už som si myslel že je po mne ale zrazu sa rozutekali,začala praskat zem a tak som rýchlo zobral knihu z ktorej čítala tá bosorka a snažil sa niečo urobyt,potom som sa prepadol do zeme a zostal som v bezvedomí,ked som sa prebudil bolo ráno,išiel som teda naspet za králom,nemohol som uverit čo vydím,mesto aj hrad boli spálené na popol,išiel som do ruin mesta a našiel som tam zneucetené a ohlodané telé občanov, bolo mi jasné že za to može ten upír o ktorom sa spomínalo v tom lístku,po nejakom čase som našiel aj umierajuceho strážneho ktorí dookola vravel len jedno slovo Volkihar Volkihar a po chvíli zomrel,zistoval som čo je to ten volkihar zač a zistil som že to bol klan upírov ktorí pred storočiami vraždili nevinných ludí ale pomocou neznámej knihy sa ludom podarilo ich uveznit po časoch sa z toho stala len legenda,ale ja som už vedel že to tak neni,a tak isto som vedel že kniha ktoru som zobral tej bosorke je práve tá kniha,potom takto dopadlo dalších mnoho královstiev a ja som furt utekal a utekal,myslím si že ma nedostali len kvoli tej knihe možno sa jej boja,ale už som moc starí aby som to zistil...Dopovedal starček príbeh.Pútnik zostal v úžase.A preto potrebujem niekoho kto by sa o tu knihu postaral ak chceš dám ti ju ale slubuj že ju využiješ iba na dobré učely...Povedal starec.Slubujem ako ešte nikdy...Odpovedal užasnutý pútnik.Ale ako ste mohli proti strigám bojovat ked ste mal zlomenu ruku???Spítal sa pútnik.No zabudol som spomenut že na tom lístočku bol aj dátum kedy sa bude ten rituál konat a dovtedy sa mi ruka naštastie vyliečila...Odpovedal starec.A čo sa stalo s tými detmi našli ste ich???Spítal sa pútnik.Nie ked som sa prebral z bezvedomia nič tam nebol

dpovedal naposledy starec,potom už iba vstal dal knihu pútnikovi a išiel si svojou cestou.Odvtedy ho pútnik už nikdy nevidel po nejakom čase pútnik knihu stratil.Den na to ho našli stráže mrtvého.Nedaleko tela našli aj knihu asi sa ju snažil pútnik nájst ale už sa mu to nepodarilo.Hradný paladin Falcrones si knihu zobral, vyzerala celkom zaujímavo tak si myslel že si ju zobere do svojej zbierky.Neni to náhoda že utočníci ktorí bojovali proti Falcronesovi si na jeho brnení lámali meče.A neurobili mu ani škrábanec.:stastie
Zobraziť prílohu 769 Prajem Všetkým príjemné sviatky.A ospravedlnujem sa za gramtické chyby