Dôležité Základné informácie o skriptoch

Stav
Uzavreté pre ďalšie odpovede.

MatthewFOX

Komunitný manažér
Člen tímu
Administrátor
Reakčné skóre
233
Základné informácie o skriptoch

Vážení hráči,

v tejto časti fóra nájdete informácie o skriptoch a doplnkoch, ktoré sú povolené v slovenskej verzii Divokých kmeňov.


Čo sú skripty?
Skripty (javaskripty) sú malé programy, ktoré za vás na stránke vykonávajú činnosti, ktoré by ste inak museli robiť ručne. Skripty môžete spúšťať buď priamo cez adresný riadok prehliadača, alebo si ich môžete nastaviť do rýchleho náhľadu, kde k tým najviac používaným môžete tiež priradiť klávesovú skratku. Každopádne, používanie skriptov a rôznych doplnkov je regulované
hernými pravidlami (§6 a §7), takže vás upozorňujeme, že používanie zakázaných skriptov či iných nedovolených pomôcok môže viesť k zablokovaniu vášho účtu.

Aby ste mohli skript používať, musí byť oficiálne schválený hernou podporou. A práve k tomuto účelu slúži táto sekcia.

Schvaľovanie skriptov

Schvaľovací proces
Dostali ste sa k nejakému skriptu a nie ste si istí, či ho môžete používať? Pred použitím takéhoto skriptu je najskôr potrebné, aby ho oficiálne schválila herná podpora. Môžete nám napísať
ticket správu, do ktorej pridáte daný skript a čo najpresnejšie opíšete, ako funguje a čo presne za vás bude vykonávať. My skript preveríme a ak vám ho schválime, tak ho do niekoľkých dní tiež vložíme do tejto časti fóra, aby bol dostupný pre širšiu komunitu a nebolo už potrebné nám ohľadom povolenia k jeho používaniu znova písať.

Ako herná podpora postupuje?
V hre je dovolené používať skripty, ktoré nenahrádzajú prémiové funkcie a nevykonávajú automatické príkazy v hre za hráča, čo znamená, že nie je možné jediným kliknutím napríklad odoslať viacero útokov naraz pomocou externého skriptu. Bližšie informácie k regulácii povolených skriptov sa dočítate v
pravidlách hry, ktoré jasne definujú, ktoré zo skriptov nie sú v Divokých kmeňoch tolerované. Ku každému skriptu však pristupujeme jednotlivo a vždy každý skript musí pred použitím prejsť naším schvaľovacím procesom. Ešte raz vás upozorňujeme, že používanie zakázaných či nami nepovolených skriptov je zakázané a ak použitie takých skriptov u hráča objavíme, jeho účet bude zablokovaný.

Ďalšie informácie

Skripty, nachádzajúce sa v tejto časti fóra, sú povolené v slovenskej verzii Divokých kmeňov. To znamená, že ak budete hrať napríklad v českej či medzinárodnej verzii, tam sa k hre môžu vzťahovať iné povolenia a iné zákazy. To isté platí aj opačne: skripty, ktoré sú inde povolené, nemusia byť povolené u nás. I preto vám dôrazne odporúčame si každý skript skontrolovať ešte predtým, než ho na svojom účte použijete.


Externé skripty
Ak používate externé skripty, tieto musia začínať na zabezpečené pripojenie (https://) a ich využívanie je na vašu vlastnú bezpečnosť. Externé skripty (vyzerajú ako odkazy, nie ako dlhý kód) sú načítané z iných stránok a častokrát ich presný kód pozná iba ich tvorca. Preto, ak natrafíte na relatívne neznámy skript, prípadne vám ho niekto pošle, jeho použitie vám neodporúčame. Externé skripty a doplnky, ktoré boli hernou podporou schválené v tejto časti fóra, by mali byť bezpečné v okamihu povolenia ich používania.

Funkčnosť skriptov
Nakoľko hru pravidelne aktualizujeme a vylepšujeme, občas sa stáva, že niektorý zo skriptov prestane správne fungovať a je nutné niektorú z jeho častí prepísať. V tomto prípade nás na to môžete upozorniť, prípadne vám odporúčame kontaktovať autora skriptu, aby kód svojho skriptu upravil a aktualizoval. Za funkčnosť skriptu zodpovedá vždy jeho autor. Upozorňujeme vás tiež, že na spustenie niektorých skriptov musíte mať aktívnu odpovedajúcu prémiovú funkciu (prémiový účet, pomocníka na farmenie ap.).

V prípade akýchkoľvek otázok, pripomienok či nejasností môžete kontaktovať našu
hernú podporu, prípadne sa zúčastniť diskusnej témy ohľadom skriptov, ktorú nájdete v tomto odkaze. Svoje komentáre môžete samozrejme písať aj k jednotlivým témam so skriptami.


Váš tím Divokých kmeňov :sermiar:
 
Naposledy upravené :

.Scooby Doo

Registrovaný
Člen fóra
Reakčné skóre
1
Rýchly náhľad

Vďaka funkcii Rýchly náhľad (ktorý je súčasťou prémiového účtu) máte možnosť vytvoriť si v hre vlastný zoznam odkazov, pomocou ktorých sa dokážete rýchlo presunúť na vaše obľúbené stránky spojené s hrou.

Okrem odkazov na samotné stránky (napr. na našu
facebookovú stránku, herného pomocníka či TW Stats) si tam môžete pridať i niektoré z povolených skriptov, ktoré radi počas hrania využívate. Priradením klávesovej skratky k rýchlemu náhľadu navyše získate kombináciu, ktorá výrazne ušetrí váš čas.

Rýchly náhľad.png
Pridanie skriptu do rýchleho náhľadu

1. Otvorte si "Rýchly náhľad" v herných nastaveniach.

2. Pomocou možnosti "Pridať nový zápis" si otvoríte editačné pole, v ktorom vyplníte potrebné údaje.
pridat-zapis.png
OpisVysvetlenie
Názov záznamuNázov vášho odkazu, ktorý sa bude zobrazovať v rýchlom náhľade.
Text do náhľaduText, ktorý sa zobrazí, keď ukážete kurzorom myši na pridaný odkaz.
URL obrázkuK vášmu rýchlemu odkazu môžete priradiť obrázok, ktorý bude viditeľný v rýchlom náhľade. Môžete vložiť buď externú adresu obrázku, alebo si vybrať z prednastavených obrázkov, ktoré nájdete po rozbalení šípky.
Cieľová URLExterný odkaz, na ktorý sa dostanete po kliknutí na zápis v rýchlom náhľade. Do tohto poľa vložte kód vami vybraného skriptu.
Klávesová skratkaPre váš odkaz môžete vybrať jednu zo 6 klávesových skratiek. Na začiatku máte prednastavené klávesové skratky pre základné budovy, ktoré sa vám automaticky zobrazia po aktivovaní prémiového účtu.

3. Kliknite na tlačítko "Uložiť" a nový odkaz sa objaví vo vašom rýchlom náhľade:

vysledny-nahlad.png
Ďalšie informácie

Hráči, ktorí nemajú aktívny prémiový účet, si môžu takýto skript uložiť ako obľúbenú stránku v prehliadači, alebo ho len jednorazovo použiť skopírovaním kódu do adresového riadku a stlačením klávesy Enter. Upozorňujeme vás, že mnohé skripty fungujú iba v prípade, že máte aktivovaný prémiový účet.

Pri vkladaní skopírovaného kódu určitého skriptu do adresového riadku vo vašom prehliadači môže dôjsť k vymazaniu počiatočného slova "javascript:", čoho dôsledkom nebude skript vôbec fungovať. Musíte sa teda uistiť, že po vložení budete mať na začiatku vždy uvedené "javascript:".

Nesprávne:
Adresový riadok_1.jpg



Správne:
Adresový riadok_2.jpg
 
Naposledy upravené :
Stav
Uzavreté pre ďalšie odpovede.
Hore