Stratégia na prvých 5 dní sveta

DeletedUser

Hosť
Nazdar , možno sa niektorým táto stratégia nebude pozdávať, ale mne funguje už dlho , prvé dni som s ňou vždy v prvej 25 (s prémiom) potom akosi prestanem mať čas na hru a prepadnem sa dole . Ale však aj bez prémia je efektívna a vynesie vás hore !

Počítajme s tým, že začínate prvý deň začatia servera .
Ešte pred tým ako sa predregistrujete na daný nový svet musíte sa rozhodnúť, akú stratégiu si vyberiete.

1. Ak máte kopu času (finančných prostriedkov) robíte alebo ste celý deň na pc, tablete alebo smartphone a ste ochotný trošku si ukrátiť zo svojho času pre DK ,ako ja vyberte si túto stratégiu . Hráči v prvej 50 sú to ťahači kmeňov v bodoch a zameriavajú sa hlavne na farmenie. Ak sa rozhodnete pre túto stratégiu nikdy sa nepredregistrujte lebo vás to šupne do stredu .

1. Deň - Zaregistrujte sa pár sekúnd po začatí sveta . Ako prvé sa pozrite na mapu . Ak nebudete mať v 7x7 aspoň jednu barbarku začnite odznova. Na to treba aj šťastie.
Tak už máme dedinu tak začneme stavať :
Drevo, Hlina, Železo na lvl 1
postavte Sochu a paladina.
Hlavnú budovu na 3 a postavte Kasárne a opevnenie. Dostanete jednotky a môžte farmiť okolie . Postavte Drevo 5 , Hlina 4, Železo 2 , Sklad na 3 , postavte trhovisko. Farmite okolie čo to dá postavte ďalšie jednotky . Večer prvého dňa by ste mali mať okolo 120-130 bodov.
(Dávajte si ciele do ďalšieho dňa aby ste vedeli čo vlastne chcete stavať.)
2. Deň - Tento deň mnoho hráčov zlyhá a pochová sa niekde do prvej tisícky hráčov, ktorý vám za chvíľu padnú za obeť. Cieľom tohto dňa je kováčska dielňa. Postavte bane na 5-5-3 a začnite stavať hl. budovu na 5 . Postavte kováčsku dielňu. Vyšvihne vás to hore. potom čo postavíte kováčsku dielňu pokračujte zdrojmi na 8-8-6.
Nezabúdajte stavať sedliacky dvor a sklad lebo keď už budú plné bude neskoro. Šupnite kasárne aspoň na 3 .
Večer druhého dňa by ste mali mať okolo 220 bodov.
3. Deň - Ak ide farmenie dobre skúste tento deň večer postaviť stajne. Najprv však musíte mať zdroje aspoň na 11-11-10 a opevnenie 5. Postavte hlavnú budovu na 10 , kováčsku dielňu na 5 a kasárne na 5. Postavte stajne. Trhovisko sa vám bude hodiť na ďalší deň tak ho vylepšite aspoň na 3. Nepredávajte železo, budete ho potrebovať.
Večer tretieho dňa by ste mali mať 280-320 bodov podla úspešnosti farmenia.
(Bojovať nemôžte sami. Sledujte kmene vo vašom okolí. Nepristupujte hneď na každú ponuku. Vyberte si silný kmeň na vašom kontinente tak aby nikto z vášho kmeňa nebol 15x15 pri vás.)
4. Deň - Ak už máte stajne vylepšite ich na 3 a dajte skúmať ľahkú jazdu-najlepšiu jednotku na famrnie.
Mali by ste už mať okolo 100-120 kopiji. Šermiarov nestavajte, račej investujte do ľ. jazdy. Vylepšite bane na 13-13-13. Investujte tiež do kasární. Nezabúdajte na sklady a sedliacky. Večer by ste už mali mať okolo 400 bodov.
5. Deň - Ak už máte ľ. jazdu malo by to ísť dobre. Stále stavajte kopije a ľ. jazdu. Je to trochu blufovanie lebo nebudete mať moc obrany, ale zase budete mať kopec bodov. Vy budete tí čo útočia. Piaty deň by ste mali zo zdrojmi ísť na 15-15-15. Už by ste mali mať vyše 200 kopijí a aspoň 20 ľ.j. Postavte opevnenie na 8.
Večer ak budete mať 500 bodov budete určite v top 10 sveta a vediete si dobre , chce to len aktivitu a farmiť, fatmiť, farmiť !
Týmto spôsobom ak budete aktívny a budete mať trochu šťastia mali by ste dobyť druhú dedinu za dva týždne od začiatku sveta.
Môj osobný rekord s touto stratégiou je 977 bodov a 1300 jednotiek v priebehu 7 dní. (Využíval som naplno prémium, vlajka - PLUS 17 % surovín.)
 

DeletedUser

Hosť
2. Chcete viesť v rebríčku porazených nepriateľov a nemáte toľko času na hru ? Tak táto stratégia bude pre vás ako stvorená.
Aj pri tejto stratégii dosť pomôžu pb. (Ak nechcete investovať pb do hry a hráte to rekreačne počkajte si zopár dní keď už bude svet rozbehnutý a registrujte sa. Budete hrať na okraji mapy zo slabšími hráčmi.) Ja moc nemám rád ten chaos v strede pola ale aj to ku hre patrí... Začiatky s touto stratégiou sú ťažké a nebudte sklamaný ak nebudete v top 50. Avšak po skončení začiatočníckej ochrany môže byť veľmi výnosný !

1. Deň - Je dobré sa predregistrovať pretože stred býva plný hráčov a teda aj vašich potenciálnych súperov.
Prvý deň staviame podobne teda zdroje 1-1-1, socha plus paladin. Postavíme hl. budovu na 3. a následovne kasárne a opevnenie. Farmíme stále. V strede je avšak viacej hráčov ktorý chcú suroviny ako vy takže po pár útokoch budú barbarky vo vašej oblasti prázdne.
Postavíme sklad na 3. a trhovisko. Ďalej staviame surovinové polia na 5-5-3. Snažíme sa postaviť jednotky aspoň do questu. Dôležitejšie sú Drevo, Hlina a Železo pretože budete závislý viacej na surovinových poliach ako na úlovok.
2. Deň - Tak isto je naša priorita kováčska dielňa, Surovinové polia na 8-8-7. Postavíme kováčsku a všetko čo na ňu potrebujeme.
Mali by ste mať večer niečo okolo 200 bodov.
3. Deň - Ľahká jazda by nám asi pri tejto taktike bola na ... takže stajne vlastne nemajú zmyslel a ani nebude mať toľko surovín na ich postavenie. Postavte kováčsku dielňu na 2 a vyskúmajte sekery. Verbujte sekerníkov a pripravujte sa pomali na boje. (Ak ste na serveri na ktorom končí začiatočnícka ochrana po 3. dňoch snažte ešte druhý deň vyskúmať sekery.) Vylepšite zdroje na 9-9-8. Vaše jednotky by sa mali skladať hlavne zo sekier a šermiarov-sú to dobrá multifunkčná jednotka výborná na pre začiatočné boje. Nezabúdajte stavať opevnenie , zíde sa vám. (Nájdite si dobrý kmeň aby aspoň jeden hráč bol v okruhu 9x9 pri vašej dedine.)
4. Deň - Aby ste "nezaspali" v tabuľke bodov vytiahnuť sa vám pomôžu stajne, postavte ich. Ďalej už nebudem písať čo stavať a ako. Zamerajte sa na surovinové polia, jednotky. Priebežne vylepšite kasárne, opevnenie, sklad, sedliacky dvor a všetky budovy.
5. Deň - Podla nastavenia sveta sa ruší začiatočnícka ochrana po 3.,5. alebo 6 dňoch. Čím skôr tým pre vás lepšie. Ako náhle prejde tento čas mieru útočne na hráčov vo vašej blízkosti. Pozerajte na rebríček OD a určite pôjdete hore a to aj v bodoch. Stavajte Sekery , začnite stavať Ľ.jazdu , nezabúdajte však ani na obranu a opevnenie. Piaty deň by ste mali mať 470-550 bodov podľa toho ako zvládnete útoky na iných hráčov.

Pri tejto taktike sa nehodí strach, opatrnosť je však na dobrom mieste! Aktivita je veľmi dôležitá. (možno na vás budú často útočiť.)
Môj osobný rekord s touto stratégiou je 1300 OD, 746 bodov, 800 jednotiek v priebehu 7 dní na 1.0 servere. (Využíval som naplno prémium, vlajka - PLUS 9% sila útoku a 17% surovín.)
 
Naposledy upravené moderátorom:

DeletedUser9167

Hosť
Úplne zlá stratégia.

Zaregistrujte sa pár sekúnd po začatí sveta

Hneď prvý bod a hneď zlý. Dá sa registrovať aj deň po štarte a byť TOP1.

postavte Kasárne a opevnenie.

Kasárne áno, načo ti je opevnenie? Aha, na body.

postavte trhovisko

Načo? Aha, zase na body.

2-deň - Cieľom tohto dňa je kováčska dielňa

Zlý cieľ. Úplne zbytočné iba ak hráte na body.

3. Deň - Ak ide farmenie dobre skúste tento deň večer postaviť stajne. Najprv však musíte mať zdroje aspoň na 11-11-10

Predpokladám, že chceš ísť na lahkú, takže máš male lomy, na 3 deň, ak chceš byť TOP, zvyčajne už mávam 15,15,15

Investujte tiež do kasární

Si zameraný na LK, a toto ?

Piaty deň by ste mali zo zdrojmi ísť na 15-15-15. Už by ste mali mať vyše 200 kopijí a aspoň 20 ľ.j. Postavte opevnenie na 8.
Večer ak budete mať 500 bodov budete určite v top 10 sveta a vediete si dobre , chce to len aktivitu a farmiť, fatmiť, farmiť !


Na piaty deň, malé lomy, načo kopije? 20 LK? Profi hráči už majú okolo 150-200LK , opevnenie na 8 , zbláznil si sa?
V TOP10 určite nebudeš.
 

DeletedUser16014

Hosť
Šutrík, napíš tvoju verziu začínania, nech je čo porovnať
 

DeletedUser15810

Hosť
na druhý deň kováčsku dielňu to sa vôbec neoplatí ja ju stavám vždy na 4-5 a som v prvej 100
 

DeletedUser

Hosť
Úplne zlá stratégia.

Zaregistrujte sa pár sekúnd po začatí sveta

Hneď prvý bod a hneď zlý. Dá sa registrovať aj deň po štarte a byť TOP1.

V prvý deň sa registrujú hlavne šprintéri. My sme sa regli v prvý deň a výsledkom bolo, že som okolo seba mal veľmi aktívnych súkmeňovcov. A samozrejme sme si celý prvý mesiac konkurovali pri farmení. Teda, konkurujeme si stále, ale už to je lepšie :D

Ak chce niekto lámať farmičké rekordy, najjednoduchšie je registrovať sa neskôr. Čím neskôr tým väčšia šanca, že bude okolo slabšia konkurencia a budete farmiť parádne.
 

DeletedUser16064

Hosť
Ja som sa na 26 regol večer, a patrím medzi top 5 farmárov.. aspoň zatiaľ.
 

DeletedUser16977

Hosť
Kazdy ma svoju strategiu a on ukazal tu jeho. Tak klud kamienok.
 

DeletedUser

Hosť
tak zas uplne zle nie je iste kazdeho potesi ak das nejaky navod ty ale ako si pisal naco trhovisko? nie vzdy mas hned pri sebe barbarky a je dobra ak mas s kym zamenit suroviny ktore potrebujes samozrejme priorita su bane a potom ostatne budovy kasrne a tak neviem nehral som na to byt v par dnoch v top 10 ma to nikdy nezaujimalo ale zas nie je vestko uplne zle dalej pises naco ti je opevnenie a na koci prispevku pises profi hraci mau opevnenie 8 trosku si protirecis ale neva ale ozaj ak vies iste vela ludi privita tvoj navod cim viac nazorov tym viac si moze niekto vybrat ako zacat kazda pomoc moze byt dobra GL
 

Deleted User - 977051

Hosť
velmi zajimavo napisane ale tak ako popisuješ doly na 15 -15-15 už treti den? , fajn ale nemožno na zaciatku sveta . ani s PB

trh - 0 surovin možno 20 za 1 PB? to je pro ty kteri chteji utracet za PB , fajn

ked zacnem hrat po 10-15 dnoch nový svet tak sa to s PB da realizovat ale ne na zaciatku sveta
 

petsu x datak-svk

Herná podpora
Člen tímu
Herná podpora
Reakčné skóre
63
velmi zajimavo napisane ale tak ako popisuješ doly na 15 -15-15 už treti den? , fajn ale nemožno na zaciatku sveta . ani s PB

trh - 0 surovin možno 20 za 1 PB? to je pro ty kteri chteji utracet za PB , fajn

ked zacnem hrat po 10-15 dnoch nový svet tak sa to s PB da realizovat ale ne na zaciatku sveta
Prvá vec je že trh na začiatku sveta hneď po spustený má tuším naplnenosť 30k z každej... Takže ak si na svete hneď na začiatku takto je možne zaobstarať si nejakú tu surku. A čo sa týka tých dolov. Samozrejme ak je rýchlosť 1 tak doly spraviť na 15 za 3 dni je problémové ale pri rýchlosti 1,5 a viac si nemyslím že je nejaký problém. Samozrejme ak sa stavajú blbosti namiesto dolov tak ... ;)
 

Deleted User - 977051

Hosť
no ja som začal na 61 SK
prvý den - zaklad doly , trh sklad, hl. budova, hl.budova 5 doly 12

druhy den hl. budova 10, doly 15 ,kovarna 5, kasaren 5, stajne 5


jasne pomohol som si s PB nezkracuji vystavbu, pouze si kupuji surky na to na co potrebujem . vystavba ide nonstop na nic necakam
 
Naposledy upravené moderátorom:

petsu x datak-svk

Herná podpora
Člen tímu
Herná podpora
Reakčné skóre
63
Tak ale povedzme si pravdu suroviny čo si dal do hlavnej budovy a do stajen prvé 2 dni mohli ísť do dolov a mohli byť o dosť vyššie ;) Zas tam je druhá vec že ak máš pb a ak si aktívny a vojsko ti zarába...
 

Deleted User - 977051

Hosť
musel som zvdihat aj sklad lebo už nestaci na doly .. ale 100LK už nafarmi tak dennu produkci a to neni zanedbatelne
 
Hore