Dôchodca alkoholik

  • Zakladateľ témy DeletedUser18011
  • Vytvorené

DeletedUser18011

Hosť
Hoshhi, šermiar na dôchodku, momentálne si sem tam privyrábajúci pri výcviku nových šermiarov, vstal zo svojej vŕzgajúcej postele a pozrel sa von oknom. Tam ho čakal pohľad na ďalšie hnusné, zasnežené a uzimené ráno. Vedel, že niečo nie je v poriadnu, táto zima trvá už pridlho a čoraz viac sa ochladzuje.
No jemu to v podstate neprekážalo, totiž odkedy bol vo výslužbe, všetko čo k životu potreboval boli dve, či tri, fľašky vodky, ktoré mu za pár drobných vždy ochotne dohodil jeho kamarát zo sedliackeho dvora, ktorý sem tam z roboty potiahol voz, dva, obilia a doma potajme tento blahodarný nápoj vyrábal. Deň začal ako každý iný, Hoshhi si vyčistil zuby (ak tak teda môžeme nazvať prepláchnutie úst vodkou), rozložil si v krbe oheň a pokračoval v popíjaní. Okolo obeda, už mierne podgurážený (z fľaše vodky už bola iba fľaša), zistil, že už nemá čo piť. Našťastie mal nejaké peniaze, lebo minulý týždeň v kasárňach vysvetľoval šermiarom–nováčikom techniku boja proti lukostrelcom. A tak sa vydal za svojím kamarátom zo sedliackeho dvora. Tam ho ale čakali veľmi zlé správy. Jeho kamarát skladuje vodku skrytú neďaleko železnej bane, kvôli občasným raziám u neho doma, ktoré nariadil miestny šľachtic pre podozrenie s nelegálnej činnosti, a v noci bolo tak chladno, že dokonca aj tá vodka zmrzla. Vodka zmrzla, fľaše popraskali, nadránom sa vodka rozpustila, vytiekla z fliaš a vsiakla do zeme. Keď sa toto Hoshhi dopočul, skoro omdlel, no keď mu kamarát povedal, že ďalšia vodka bude dostupná najskôr o dva týždne, vošla do neho neskutočná zlosť. Teraz mu prvý krát začala táto zima naozaj prekážať - zima ktorá trvala tak dlho, že ľudia z dediny namiesto sochy svojho Paladina postavili sochu ženy, pomenovali ju Moréna, začali ju uctievať ako bohyňu zimy a smrti a pravidelne sa ku nej chodili modliť. Hoshhi túto ich “bohyňu“ neuznával, bola mu úplne ukradnutá, no teraz, v záchvate hnevu voči zime ako takej, mu prišla táto socha ako najvhodnejší objekt na vybitie svojej zlosti. Bol síce starý a prepitý, no roky služby v boji bolo na jeho postave a sile stále zreteľne vidno. Dobehol do stredu dediny, vtrhol do opustenej kováčskej dielne, zobral najväčšie kladivo aké našiel a hor sa na sochu. Mlátil ju už dobrú polhodinu a zo sochy boli už len kusy dreva, no to mu nestačilo. Za neustáleho nadávania a pri miernej bolesti hlavy (začínal totiž triezvieť), začal kus po kuse časti sochy hádzať do neďalekej studne. Keď do studne dopadol posledný kus, ľad v studni sa praskol a všetky kusy sochy zmizli vo vode. V tom momente prestal padať sneh a po rokoch vykuklo slnko. Zháčení dedinčania povychádzali z domov, zbadali že z námestia zmizla socha Morény a na jej mieste sedí zadýchaný a už polotriezvy Hoshhi. Chvíľu to trvalo, no napokon im došlo, čo sa stalo. Starý alkoholik, zničením jej symbolu, vyhnal zimu z krajiny.
Hoshhimu z vďačnosti udelili šľachtický titul. Prvá vec, ktorú Hoshhi ako šľachtic urobil, bola zlegalizovanie výroby a predaja vodky. A tak dedinčania aj vojaci pili, až kým ich nepriatelia zo susednej dediny všetkých nezabili a ich dedinu k svojmu kráľovstvu pripojili. o:)
 
Hore